Monday, June 14, 2010

Cupcakes Hantaran Cik Yatie

Sebelum nak citer pasal cuppies hantaran, saya nak tunjuk gambar eksperimen cupcakes with poured fondant topping(google eh kalau nak taw pe itu mendenyer...hehehe).Sepatutnya saya terus proceed ajer dengan poured fondant nieh, tapi telah berlaku beberapa kesilapan teknikal yang membuatkan saya tukar kepada normal way fondant deco...nak try next time, kalau jadik, of course ade entry kt sini...hehehe



Well, sekarang saya cerita pasal cupcakes hantaran kali ni yer.Cupcakes ni ditempah oleh Kak Mi jiran saya, for her niece, Yatie sebagai salah satu hantaran pertunangan beliau.Nak color maroon katenyer...erghh...puas nak buat kaler maroon, akhirnyer the fondant turn out merah menyala...hehheehhee, sorry dik..deco simple sangat...the gumpaste roses and small blossoms menyerikan cuppies tersebut.


8 ketul cuppies dengan design begini


8 cuppies lagi dengan design begini...


Dimasukkan ke dalam box with 16 inserts...and I'm done! yay!


hehehe...suke deco box untuk hantaran as much as i like deco the cuppies... :)

Sekarang banyak satin ribbon with nice design...i like...

to Kak Mi: awak memang seorang jiran yang super cool! i love u!
To Yatie: Selamat Bertunang Dik...cantik betul awak di hari pertunangan tu...

Note: Tempahan cupcakes dibuka untuk sekitar Seremban.Tetapi NO short notice order pls :) Jika berminat, Call/Sms Kham(013 3943103).atau e-mail ke kham_joe@yahoo.com / khamjoe@gmail.com atau saya paling prefer tinggalkan message ke dalam box saya di facebook:khamsaini johari.THNX

3 comments:

  1. Laaa...nape tak cakap ko nak kaler maroon, aritu kak nor ade bgtau camne nak dapat kaler maroon..

    ReplyDelete
  2. heh, apsal lah aku x menelepon kamu pn nana wehh....nanti aku nak menuntut ilmu nak dpt kaler maroon tue dr ko....

    ReplyDelete